Yenidoğan Yoğun Bakım

Gerekli Hallerde, Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi İçin Ödeme Yapmazsınız.

Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi, 24’üncü gebelik haftasından itibaren erken doğum, çoğul gebelik, şeker hastalığı annelerin bebeği, iri bebek, anne karnında mekonyum yutmuş bebek, zor doğum sonucu oluşan beyin ve diğer organ hasarı gibi yüksek risk taşıyan bebeklere gelişmiş düzeyde bakım sağlanan bir ünitedir.

İyi bir Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesine sahip hastanede; solunum desteği (ventilatör tedavisi), kan değişimi, fototerapi (ışık tedavisi), perkütan katater uygulamaları (kol ve bacakta yer alan ince damarlardan kalbe uzanan ince damar yolu), total parenteral nutrisyon (tamamen damar yolu ile beslenme) uygulamaları, toraks tüpü takılması (akciğer hava kaçağı tedavisi), invaziv kan basıncı monitörizasyonu (el değmeden göbek damarından tansiyon ölçümü), hasta başı EEG (beyin elektrosu), hasta başı EKO (Kalp ultrasonu), hasta başı USG (beyin ve diğer iç organların değerlendirilmesi için ultrason), retinopati muayenesi (erken doğan bebeklerin göz muayeneleri) de yapılmaktadır.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi, bu hizmetler için hastanelerin; Çocuk Cerrahisi, Çocuk Nörolojisi, Çocuk Kardiyolojisi, Çocuk Gastroenterolojisi, Çocuk Metabolizma ve Endokrinolojisi’nden destek almaktadır.

Yenidoğan Yoğun Bakım

SGK Anlaşmalı özel hastanelerde, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi görmesi gereken bebeklerin sağlık harcamaları, gün sınırı yada sayısı olmaksızın SGK tarafından karşılanır ve aileden yoğun bakım için ödeme talep edilemez.

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Doğum için tercih edeceğiniz özel hastanede, donanımlı bir yoğun bakım ünitesi yok ise, gerekli olması durumunda bebeklerin başka bir hastaneye nakledilmesi söz konusu olabilir. Bu konuda riskli gebelik sürecindeki anne adaylarının tercihlerinde daha hassas olması önemlidir.

Donanımlı bir Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesine sahip özel hastanede doğum planlamanın maliyetleri için kaygı duymayın. Hamileyken yapabildiğimiz Doğum Sigortası Paketlerimize çok avantajlı rakamlarla hemen sahip olabilirsiniz.

Üstelik sağlık sigortalarındaki vergi avantajı desteği ile paranızın %35’e varan önemli bir bölümünden tasarruf ederken, hastanelerden alabileceğiniz fiyatlarla kıyaslandığında, sağlık sigortası ile fark ücret ödemeden özel hastanelerde takibe başlarsınız. Muayene, tahliller ve doğumda ek ödeme yapmazsınız.

Hamilelik başladıktan sonra  da yapabildiğimiz doğum sağlık sigortaları, Hamilelik döneminde muayenelerinizi, tahlillerinizi ve doğumu karşılar. Alışılagelmiş sağlık sigortalarından farklı olarak; Hamileyken yapılabilmesi gibi önemli bir farklılıkla birlikte; İstediğiniz anlaşmalı özel hastaneyi seçebilmenizi, gerekli görürseniz doktorunuzu ve hastanenizi değiştirme hakkınızı doğuma kadar saklı tutar.

Doğum Sağlık Sigortasının çok fazla anne adayı tarafından tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden biri ise; DEVLET DESTEĞİ ‘dir. Doğum sağlık sigortanız yada doğumdan sonra yeni doğan bebek sağlık sigortası, çocuklarınız, aile bireyleriniz için yaptıracağınız sağlık sigortalarının tümü %15 ile %40 arasında değişen oranlarla vergi avantajına sahiptir. Böylece,  çalışanlar yada iş yeri sahipleri için yıllık gelir vergisi oranınız kadar devlet desteğinden yararlanır. Sağlık sigortanızı %40’a kadar daha uygun fiyatlara maal etmiş olursunuz. Devlet desteği hakkında detaylı bilgi için tıklayın;

Soru Sor
Whatsapp
Yenidoğan Yoğun Bakım Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by