Doğum Nedir?

Doğum Nedir? Doğum tarihiniz yakınlaştıkça doğum başlangıç belirtileri hakkında bilgi almak kendinizi doğuma hazırlamaya yardımcı olur. Doğum Paketleri için bizi arayın.

Doğum Nedir?

Doğum bebeğinizin rahmi terk etmesi süreci olarak bilinir. Sürekli ve düzenli kasılmalarınız varsa rahim ağzınız değişiyor ve doğuma giriyorsunuz demektir. Kasılmalar ise rahim kaslarınızın gerginleşmesi ve gevşediği zamanlarda oluşur ve bebeğinizin rahminizden dışarı çıkmasına itme yoluyla yardımcı olur. Doğum başladığı anda, serviksiniz genişlemeye ve açılmaya başlar.

Doğum tarihiniz yakınlaştıkça doğum başlangıç belirtileri hakkında bilgi almak kendinizi doğuma hazırlamaya yardımcı olur.

Doğum Belirtileri Nelerdir?

Aşağıda belirttiğimiz durumlar gerçekleştiği takdirde doğumda olduğunuzdan emin olabilirsiniz;

  • Güçlü ve düzenli kasılmalar yaşıyorsanız: Kasılmalar rahim kaslarınızın bir yumruğa benzer şekilde kasılması ve ardından gevşemesidir. Doğuma girdiğiniz zaman bu kasılmalar 30 ila 70 saniye sürer, 5 ila 10 dakika arayla tekrardan başlar. Bu kasılmalar doğum ilerledikçe güçlenir ve aralarındaki zaman azalmaya başlar.
  • Karnınızda ve/veya belinizde ağrı hissediyorsanız: Bu tarz ağrılarda hareket etmeniz veya pozisyon değiştirmeniz bir işe yaramaz, ağrıda azalma yaşanmaz.
  • Kanlı bir akıntınız varsa
  • Suyunuz geldiyse: Bebekler anne rahminde amniyotik sıvı denen bir su torbası içinde büyürler, bu su torbanın yırtılmasıyla doğumunuz başlar. Fakat bu yırtılma sonucunda oldukça yoğun bir sıvı akışı olabileceği gibi damla şeklinde de hissedebilirsiniz.

Doğumunuzun başladığınızı düşündüğünüz an hekiminizi aramanız gerekir. Hastaneye vardığınızda hekiminiz serviksinizi ölçerek doğumunuzun başlayıp başlamadığından emin olur.

Doğumunuzun Başlamak Üzere Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Aşağıda belirtilen durumları gözlemliyorsanız doğumunuz yakın olabilir;

  • Bebeğiniz doğum için pozisyonunu alır ve pelvisinize düşer.
  • Akıtınız berrak, pembe veya hafif kanlı olabilir ve akıntıda artış gözlemlenebilir.
  • Doğum öncesi muayenelerinizde doktorunuz serviksinizin inceldiğini yani kaybolmaya başladığını veya açılmaya başladığını söyleyebilir.

Doğum sigortası yaptırarak kendinizi doğuma daha rahat hazırlamak için (0850) 346 1130 numarasını arayarak size en uygun olan sigorta paketini öğrenebilirsiniz.

Yalancı Doğum ve Braxton-Hicks Kasılmaları Nelerdir?

Her kasılma doğum kasılması olmadığı için kasılmalar her zaman doğumda olduğunuz anlamına gelmez. Doğumunuz başlamadan önce de kasılma yaşayabilirsiniz. Doğum öncesi yaşanan bu kasılmalara yalancı/sahte doğum ya da Braxton-Hicks kasılmaları denmektedir. Bu kasılmalar serviksinizi yumuşatarak incitir ve vücudunuzu doğuma hazırlar. Bu kasılmalar doğuma başlamadan birkaç hafta önce bile hissedilebilir. Gerçek doğum kasılmalarıyla yalancı doğum kasılmaları arasındaki farkları bilmek doğumunuzun başlayıp başlamadığını anlamanızda sizlere yardımcı olur.

Doğumunuzun gerçek başladığını anlamak zordur çünkü yalancı doğumla birbirlerine benzerler. Doğumunuzun başlayıp başlamadığını anlamak için kasılmalarınızın zamanının tutun, kasılmaların ne kadar güçlü olduğunu not alın. Kasılmaların pozisyon değiştirdiğinizde, yürüdüğünüzde değişip değişmediğinden emin olmak için hareket edin. Bu kaydı bir saat süreyle tutun.

Muayenelerinize düzenli bir şekilde gidip rutin test ve tahlillerinizi yaptırarak gebeliğinizi en az riskle atlatabilirsiniz. Bunun için doğum paketlerimizi incelemenizi ve kendinize en uygun olan sigorta paketine üye olmanızı öneririz.

Erken Doğum Nedir?

Erken doğum, gebeliğin 37. haftasından önce başlayan doğumlara denir. Prematüre doğan bebeklerde, yani gebeliğin 37. haftasından önce doğan bebeklerde doğum esnasında ve daha sonraki dönemlerde sorunlar olabilir. Gebeliğinizin 37. haftasında değilseniz ve doğum belirtileri gözlemliyorsanız derhal hekiminizi arayın ve ona haber verin. Erken doğum risk faktörleriniz öğrenmek ve bu riski azaltmak için neler yapmanız gerektiği hakkında hekiminizle iletişimde olun.

Doğum Aşamaları Nelerdir?

  • İlk kasılmalarınız (1. Aşama)
  • Ikınmaya başlamanız (2. Aşama)
  • Bebeğinizin doğumuna kadar olan süreç (3. Aşama)

Doğum aşamalarını bilmeniz doğum esnasında yaşayacaklarınıza karşı sizi bilinçlendirir.

Hamileyken Doğum Sigortası Yaptırılabilir Mi?

Anne adaylarının birçoğu gebeliklerinin başlangıçlarından sonra sigortalı olurlar. Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarının 2010 senesinde yürürlüğe girmesiyle beraber anne adaylarının gebelikleri başladıktan sonra da sigortalı olması mümkün hale geldi.

Gebelik başladıktan sonra yapılan bu tarz sigortaların kapsamında muayeneleriniz, testlerini, tahlilleriniz ve doğumunuz da dahildir.

  • Gebeliğiniz süresince olacağınız muayenelerde 15 TL SGK katılımı dışında bir ücret ödemezsiniz.
  • SGK kapsamında olan gebelikle alakalı rutin muayeneler, testler ve tahliller sigorta tarafından karşılanır.
  • Normal doğum yaparsanız, doğumunuz ve doğum esnasında yaptıracağınız epidural masraflarınız sigorta ile karşılanır.
  • Sezaryen doğum yaparsanız doğumunuz ve anesteziyle alakalı masraflarınız sigorta tarafından karşılanır.
  • Doğum sigortası sayesinde tek kişilik odada refakatçiniz ile birlikte kalabilirsiniz. Tüm masraflar sigorta kapsamındadır.
  • Hastane yatışınız iki geceyi geçmeyecek şekilde sigorta kapsamındadır.

Bebeğinizin doğumundan sonra ona tek başına çocuk sağlık sigortası yaptırabilir, bebeğinizin sağlığını güvence altına alabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizi arayın. 0(850( 346 1130

Soru Sor
Whatsapp
Doğum Nedir? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by