Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Sağlık Sigortası ile hamilelik öncesinde ve hamilelik sırasında sağlık giderleriniz oldukça ekonomiktir. Bilgi İçin Bizi Arayın.

Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bir kadının hayatın hamilelik her zaman önemli bir olaydır. Bu dönemde ne bekleyeceğiniz hakkında bilgi sahibi olmak istersiniz. Ancak çoğu zaman bilgi kaynakları güvenilir değildir ve çelişkili bilgiler sunar.

Hamilelik nasıl ilerlerse ilerlesin, bunun bir hastalık değil, kadın için doğal bir durum olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, anne adayı, yalnızca bebeğe zarar verebilecekleri hariç, tanıdık bir yaşam tarzı sürmelidir. Hamile bir kadın çalışmaya, seyahat etmeye, en sevdiği hobisine katılmaya devam edebilir. Bu, anne için iyi bir ruh hali yaratacak ve kan dolaşımıyla birlikte sevinç hormonları bebeğe iletilecektir. Anne adayının psikolojik rahatlığı, diğer önerilere uymaktan daha az önemli değildir. (Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)

Gebelikte Bilinmesi Gerekenler

Hamilelik normalde 40-42 hafta sürer ve normal doğum veya sezaryen ile sona erer. Bu süre, ilk – 13 hafta dahil, ikinci – 14 – 27 hafta ve üçüncü – 28 haftadan doğuma kadar üç aylık dönemlere bölünecektir. Her üç aylık dönemin kendine has özellikleri vardır.

İlk üç aylık dönem en tahmin edilemez olanıdır. Çok kolay geçebilir. Bazı kadınlar hamile olduklarını bile fark etmezler. Ancak ilk trimesterde vücutta keskin bir hormonal değişikliğin yan etkileri de mümkündür. Sabah bulantısı, ani zayıflık nöbetleri, düşük tansiyon, sinirlilik, kokul hassasiyeri gibi belirtiler, vücuttaki hormonal arka planın çarpıcı biçimde değişmesi nedeniyle olur. İlk trimesterdeki bu semptomların tümü normaldir, ancak kadın doğum doktoruna söylenmelidir. (Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)

İlk trimesterde, fetal vücudun döşenmesi ve oluşumu meydana gelir. Konjenital patolojilerin çoğu bu dönemdeki ihlallerin sonucudur. Gelişimsel anomalileri provoke etmemek için anne adayı patojenlerden kaçınmalıdır. Alkol, nikotin, çeşitli ilaçlar ve sudaki ve havadaki toksinler, doğmamış çocuğun sağlığını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca kozmetik ve saç ürünleri seçimine de dikkatlice yaklaşmalısınız.

Hamileliğin ilk haftasının başladığı gerçeği, bir kadın ancak gebe kalma sürecine dikkatlice hazırlanırsa, yumurtlama zamanını hesaplarsa ve cinsel ilişki için zaman seçerse varsayılabilir. Ancak bu durumda bile %100 kesinlik söz konusu olamaz. İlk iki veya üç hafta boyunca, bir kadın hamileliğin oluşup oluşmadığını bağımsız olarak belirleyemez. Yumurtanın döllenmesi gerçekleşmiş ve hızlı embriyo gelişim süreci başlamış olsa bile, annenin vücudunda hissedilmeyecek kadar küçüktür. (Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)

Ancak ilk günlerden itibaren hamile kadınlara uygun bir yaşam tarzına geçebilirsiniz. Zararlı yiyeceklerden, güçlü ilaçlardan, alkolden, sigaradan, stresten uzak durulması tavsiye edilir. Hafif sporlar yapmalı, temiz havada yürümelisiniz.

Hamilelikten önce sağlık sigortası yaptırmadıysanız üzülmeyin. Doğum Sağlık Sigortası ile, hamilelik sürecinde sağlık giderleriniz artık çok daha ekonomik.

İkinci trimesterde, fetüs neredeyse oluşur ve hızla büyür. Yaklaşık 4,5 – 5 ayda bir kadın çocuğun hareketlerini hissetmeye başlar. Aynı zamanda göbek belirir ve büyümeye başlar. Bebek sesleri duyma yeteneğini kazanır ve eğer anne veya baba onunla konuşuyorsa tepki olarak hareket edebilir. İkinci üç aylık dönem minimum sayıda komplikasyonla ilerler, bu, doğum için resmi hazırlık için en iyi dönemdir: bir Doğum Sağlık Sigortası yaptırmalı ve sağlık sigortası avantajlarından faydalanmalısınız. İkinci üç aylık dönemin sonunda, doğum hastanesi için bir çanta hazırlamalı ve ayrıca yeni anneler için bir kursa kaydolmalısınız. Bu tür kurslarda kadınlara sadece doğumda doğru davranışlar değil, aynı zamanda yeni doğmuş bir bebeğin bakımı da öğretilir. (Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)

Üçüncü trimesterde, fetüs zaten oluşmuştur, erken doğumun başlamasıyla bile çocuk kurtarılabilir. Ancak 40-42 haftaya kadar normal gebelik en iyi seçenektir. Büyük ve ağır göbek nedeniyle, anne adayı rahatsızlık yaşar: sırtı ağrıyabilir, bacakları şişebilir ve uyku sırasında bir kadın sakince pozisyonunu değiştiremez. Kadın doğum doktorunuzun tavsiyesi üzerine hamile kadınlar için bandaj takabilirsiniz: Bu, mideyi destekleyen geniş elastik bir kemerdir. Üçüncü üç aylık dönem en zor dönem olarak kabul edilir.

Gebelikte Risk Taşıyan Durumlar

Her kadın hamileliği farklı şekilde yaşar, ancak aşağıdaki durumlardan herhangi birini yaşıyorsanız doktorunuzla konuşmalısınız:

  • Şiddetli spazmlar
  • 38°C’nin üzerindeki vücut sıcaklığı
  • Kötü kokulu vajinal akıntı
  • Ağrılı idrara çıkma
  • Vajinal kanama
  • Şiddetli kusma

Hamilelikten önce bekleme süresiz doğum sigortası satın alarak bu sürecinizi olukça avantajlı fiyatlara mal edebilirsiniz. Birçok şirketten yaşınız ve yaşadığınız ile göre size uygun planı seçebilirsiniz. Bunun için bize ulaşmanız yeterli. (Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)

Hamilelikten Önce Bekleme Süresiz Doğum Sigortası Avantajları

  • Sadece hamilelik için değil geçmişten gelmeyen rahatsızlıklarınız için de kullanabileceğiniz bu sağlık sigortası ile istediğiniz il ve istediğiniz anlaşmalı hastanede takibinizi planlayabilirsiniz.
  • Muayenelere gittiğinizde sadece devlete ödenen 15 TL SGK Katılım payı ile test ve tahlillerinizi yaptırıp doğumunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
  • Hamileliğe bağlı hastane yatışlarınızda sağlık sigortası hastane yatışınızı ve ameliyatınızı %100 karşılar.
  • Ödemelerinizi peşin yada taksitle yapabilirsiniz.
  • Hamilelik öncesinde bir sağlık sigortası yaptırarak %15 ila %40 arasında değişen oranlarda Devlet Desteğinden faydalanabilirsiniz.
  • Normal / Sezaryen doğum ayrımı olmaksızın doğum şeklinize göre, hastaneye fiyat farkı ödemek durumunda kalmazsınız.
  • Bebeğinizin doğumdan sonraki ilk işlemleri SGK tarafından karşılanır ve bu işlemler için ek ücret ödemezsiniz. (Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler)
Soru Sor
Whatsapp
Gebelikte Dikkat Edilmesi Gerekenler Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by