Normal Doğum İçin Sakıncalı Durumlar
Normal Doğum için sakıncalı olabilecek durumlar vardır. Doğum Sağlık Sigortası ile kontrollerinizi düzenli olursunuz, olası riskler ortadan kalkar.Bilgi için 0(850) 346 1130
Konular
Normal Doğum İçin Sakıncalı Durumlar
Doğum eylemi ve doğum süreci genellikle basittir, ancak bazen acil müdahale gerektirebilecek komplikasyonlar ortaya çıkabilir.
Doğum sürecinin herhangi bir bölümünde komplikasyonlar ortaya çıkabilir. Sezaryen doğuma geçiş kararı hekim ve anne tarafından verilir ve bazen anne doğum yapana kadar ertelenir.
1.İlerleme Başarısızlığı
Uzun süreli doğumun nedenleri şunlardır:
Yavaş servikal genişlemeler.
Büyük bir bebek ve küçük bir doğum kanalı veya çoğul gebelikler.
Endişe, stres ve korku gibi duygusal faktörler
2. Fetal Sıkıntı
Güven verici olmayan cenin durumu, bir bebeğin iyi durumda görünmediği zamanları tanımlamak için kullanılır
Güven vermeyen fetal durumu şunlarla bağlantılı olabilir:
Bebekte düzensiz kalp atışı
Kas tonusu ve hareketi ile ilgili sorunlar
Düşük amniyotik sıvı seviyeleri
Altta yatan nedenler ve koşullar şunları içerebilir:
Yetersiz oksijen seviyeleri
Anne anemisi annede gebeliğe bağlı hipertansiyonintrauterin büyüme geriliği (IUGR)
Mekonyum lekeli amniyotik sıvısı
42 hafta veya daha uzun süren gebeliklerde ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir.
3. Perinatal Asfiksi
Perinatal asfiksi, “doğumda solunumu başlatamama ve sürdürememe” olarak tanımlanmıştır. Yetersiz oksijen kaynağı nedeniyle doğumdan önce, doğum sırasında veya hemen sonra olabilir.
Diğer belirtiler şunları içerebilir:
Zayıf ten rengi
Düşük kalp hızı
Zayıf kas tonusu
Nefes ;zayıf nefes alma
Mekonyum lekeli amniyotik sıvı
Perinatal asfiksinin tedavisi, anneye oksijen verilmesini veya sezaryen doğumunu içerebilir. Doğumdan sonra mekanik solunum veya ilaç tedavisi gerekebilir.
4. Omuz Distosisi
Omuz distosisi, başın vajinal yolla doğurtulduğu ancak omuzların annenin içinde kaldığı durumdur. Yaygın değildir, ancak daha önce doğum yapmamış kadınları etkileme olasılığı daha yüksektir ve bu gruptaki tüm sezaryen doğumlarının yarısından sorumludur.
Sağlık çalışanları, omuzları serbest bırakmak için özel manevralar uygulayabilir.
Bumanevlara;annenin pozisyonunu değiştirmek
Bebeğin omuzlarını elle döndürmek
Omuzlara yer açmak için bir epizyotomi veya vajinanın cerrahi olarak genişletilmesi gerekebilir.
5. Aşırı Kanama
Ortalama olarak, tek bir bebeğin vajinal doğumu sırasında kadınlar 500 mililitre (ml) kan kaybeder. Tek bir bebek için sezaryen doğum sırasında kaybedilen ortalama kan miktarı 1.000 ml’dir. Doğumdan sonraki 24 saat içinde veya ikincil kanama durumunda 12 hafta sonrasına kadar ortaya çıkabilir. Doğum sonu kanama vakalarının yaklaşık yüzde 80’i rahim tonusunun olmamasından kaynaklanır. Plasenta dışarı atıldıktan sonra kanama olur çünkü rahim kasılmaları çok zayıftır ve plasentanın rahme tutunduğu yerdeki kan damarlarına yeterince baskı sağlayamaz.
6. Yanlış Konumlandırma
Tüm bebekler vajinal doğum için en iyi pozisyonda olmayacaktır. Aşağıya bakmak en yaygın fetal doğum pozisyonudur, ancak bebekler başka pozisyonlarda da olabilir. Makat geliş denilen makat yada ayakların önce gelişi yanlış konumlandırma olarak bilinir.
7. Plasenta Previa
Plasenta serviksin ağzını kapattığında buna plasenta previa denir. Genellikle sezaryen doğum gereklidir. Üçüncü trimesterde yaklaşık 200 gebelikten 1’ini etkiler. Aşağıdaki kişilerde ortaya çıkması daha olasıdır: daha önce doğum yapmış olmak ve özellikle dört veya daha fazla gebelikönceki plasenta previa, sezaryen doğum veya rahim ameliyatıçoğul gebelik hamileliği var35 yaşın üzerindemiyom varSigara içmekAna semptom, üçüncü trimesterde ağrısız kanamadır. Bu, hafiften ağıra kadar değişebilir.
8. Sefalopelvik Orantısızlık
Sefalopelvik orantısızlık , bir bebeğin kafasının annenin pelvisine sığamamasıdır.
Bebek büyük veya büyük bir kafa boyutuna sahip bebek, annenin küçük pelvise sahip olması durumudna sezaryen doğum gerekli olacaktır.
9. Rahim Yırtılması
Anne adayı daha önce sezaryen doğum yaptıysa, yara izinin gelecekteki doğum sırasında açılma olasılığı çok düşüktür. Bu olursa, bebek oksijen yoksunluğu riski altında olabilir ve sezaryen doğum gerekli olabilir. Anne aşırı kanama riski altında olabilir.
Bebekte anormal kalp hızı, annede karın ağrısı ve yara izi hassasiyet, doğumda yavaş ilerleme, vajinal kanama, annede hızlı kalp atış hızı ve düşük tansiyon varsa rahim yırtılması düşünülebilir.
10. Hızlı Doğum
Birlikte, emeğin üç aşaması tipik olarak 6 ila 18 saat sürer, ancak bazen sadece 3 ila 5 saat sürer. Bu, hızlı emek veya hızlı emek olarak bilinir.
Hızlı doğum şansı şu durumlarda artar:
Bebek ortalamadan daha küçüktür.
Rahim verimli ve güçlü bir şekilde kasılır.
Hızlı doğum, ani bir dizi hızlı, yoğun kasılma ile başlayabilir. Bu, dinlenmek için çok az zaman bırakabilir. Sürekli bir kasılmaya benzeyebilirler.
Hamileliğinizi öğrendiğiniz hafta itibari ile doğum bir sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Olası gebelik riskleri için doktor takibinde olmanız çok önemlidir. 5-9. haftalar arası bebeğinizin kalp atışınızı duymanız ile başlayan süreciniz ortalama 40 hafta sürer. Bu süre içerisinde kullanabileceğiniz 8 doktor muayeneniz, rutin gebelik test ve tetkikleriniz, doğum için hastaneye yatışınız, refakatçi gideriniz sağlık sigortanız tarafından karşılanır.
Siz de olası sakıncalı durumlar için Doğum Sağlık Sigortası yatırın ve hekiminiz ile takipli olun. Detaylı bilgi için bizi arayın. 0(850) 346 1130