Hamilelikte Uyku Hali

Hamilelikte Uyku Hali Neden Olur? Anlaşmalı özal hastanelerin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları arasında tercihte bulunarak 15 TL'ye muayene olmak için Bizi Arayın.

Hamilelikte Uyku Hali

“Hamilelik bir hastalık değildir”. Hamilelik bir hastalık değil, kadın vücudunda meydana gelen ve yeni bir kişiye hayat veren büyük bir fizyolojik süreç kompleksidir. Yeni bir hayatın yaratılmasının bir kadından çok fazla güç ve enerji alması şaşırtıcı değildir.

Hamilelik sırasında yorgunluk, vücudun bir çocuğu taşımanın yanı sıra uyuşukluk, konsantre olamama, uyku hali ve ruh hali değişimlerine karşı normal bir tepkisidir. (Hamilelikte Uyku Hali)

Erken Hamilelikte Uyku Hali ve Yorgunluk

Erken gebelikte yorgunluğu açıklamak kolaydır. İlk olarak, fetüs aktif olarak büyür ve gelişir, iç organları oluşur. Yeni hücreler için bir “yapı malzemesi” görevi gören proteinlerin ve diğer moleküllerin sentez süreçleri hızla ilerler. Bu enerji harcar.

İkincisi, hamile bir kadının vücudunda güçlü bir hormonal yeniden yapılanma gerçekleşir, ek bir kan dolaşımı çemberi oluşur. Dolaşım sistemi yeniden kurulur, kalbe binen yük artar. Hamileliğin ilk haftalarında üretilen progesteron hormonu damar tonusunu etkileyerek kan basıncını düşürür. Kişisel olarak düşük tansiyon yaşadıysanız, bu durumu bilirsiniz. Benzer şekilde, hamile bir kadın uyku hali yaşar, konsantre olması zordur. (Hamilelikte Uyku Hali)

Üçüncüsü, vücudun tüm kaynakları önce fetüsün oluşumuna ve gelişimine, ardından kadın vücudunun normal ihtiyaçlarına yönlendirilir. Bu hem enerji hem de besinler için geçerlidir. Bir kadının sadece doğmamış çocuğu için değil, aynı zamanda kendisi için de yeterli “yakıt” yoktur. Bu özellikle hamilelik sırasında vitamin almayan kadınlar için akuttur. Gerçek şu ki, bir yandan enerji üretimi için (özellikle B vitaminleri için) birçok vitamin ve minerale ihtiyaç duyulurken, diğer yandan fetüsün doğru gelişimi için bu aynı mikro besinlere ihtiyaç vardır. Örneğin omuriliğin ve beynin temeli olan nöral tüpün kapanması B9 vitaminine bağlıdır.

Ve son olarak, toksikoz da ilk üç aylık dönemde uyku hali ve yorgunluğa katkıda bulunur. Bu duruma sadece bulantı ve kusma değil, aynı zamanda uyuşukluk ve hızlı ruh hali değişimleri de eşlik edebilir. Toksikoz, sağlık sorunları olmadan geçerse, çok hoş olmasa da normal bir hamilelik unsuru olarak kabul edilir. Bu durumda, toksikozun olası nedenlerinden biri B6 vitamini eksikliğidir. (Hamilelikte Uyku Hali)

İkinci trimesterde, hormonal arka plan stabilize olur, ancak diğer nedenler hamilelik sırasında zayıflığa ve uyku haline neden olur.

Doğum Sağlık Sigortası / Doğum Paketi Nedir?

İster hamilelik süreciniz başlamış olsun, ister hamilelik planlayın.. Kadın hastalıkları ve doğum bölümündeki randevularınız öncesinde bir sağlık sigortası yaptırın ve sağlık sigortasının avantajlarından yararlanın.

  • Hamileliğiniz süresince muayenelerde sadece 15 TL ödeyin.
  • Muayene sonrası hekimlerin istedikleri testler, tahliller ve tetkikler sağlık sigortası ile karşılansın.
  • Anlaşmalı özel hastanelerin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları arasında doktorunuzu kendiniz seçin. (Hamilelikte Uyku Hali)

Özel Hastanelerde Özel Oda Ücreti Var Mı?

Sağlık sigortası doğumunuzda standart tek kişilik oda ücretinizi ve refakatçi giderlerinizi karşılar. Doğumunuzun normal ya da sezaryen olmasına göre herhangi bir ücret farkı ödemezsiniz. Doğum şeklinize göre,doktorunuz ön göreceği durumlarda iki (2) geceye kadar hastane yatışınız Doğum Sağlık Sigortası ile  karşılanır. 2 geceye kadar yatışlarda refakatçi gideriniz de poliçe haklarınız içerisindedir.

Hamileliğin Son Dönemlerinde Uyku hali

Gerçek şu ki, üçüncü trimesterde çocuğun ağırlığı zaten oldukça önemli hale geliyor ve hızla büyüyor. Plasentanın ağırlığı ve onu dolduran sıvı fetüsün ağırlığına eklenmelidir. Bu nedenle hamile bir kadının vücudundaki (özellikle bacaklar ve sırt) yük hissedilir hale gelir. Bir kadın kısa bir mesafe yürüdükten sonra bile ağır yükler taşıyormuş gibi yorgun hissedebilir.

Geç dönem uyku halinin bir başka nedeni de oldukça yaygındır. Büyük bir göbekle uykuya dalmak ve yeterince uyumak daha zordur. Bir kadının dönmesi veya normal pozisyonunu alması zordur, çocuk uykusunda zorlamaya başlayabilir. Sonuçta, sıradan hayatta bir veya iki gece yeterince uyuyamazsak, hafta sonları uyuyabiliriz ama hamilelikte izin günü yoktur. (Hamilelikte Uyku Hali)

Ancak geç hamilelik sırasında uyuşukluk, tehlikeli bir hastalığın belirtisi olabilir. Anemi gibi. Özellikle kötüdür, çünkü yavaş yavaş gelişir ve sıradan aşırı çalışma ile kolayca karıştırılabilir. Hamilelik sırasında solgunluk, yorgunluk, hızlı nabız, kalp ağrısı, baş dönmesi ve bayılma, anemi belirtileridir ve en kısa zamanda kadın doğum doktoruna görünmeniz gerekir. Bir uzman ziyaretini geciktirmek imkansızdır: anemi, bir çocuğun kaybına kadar en ciddi sonuçlara yol açabilir. Demir takviyeleri genellikle anemiyi önlemeye yardımcı olur.

Hamilelikte Uyku Hali Ne Zaman Geçer?

Bunu tahmin etmek imkansızdır çünkü her kadının hamileliği bireyseldir. Bazıları hamileliğin ikinci üç aylık döneminde kendini çok daha iyi hissedecek, bazıları ise hamilelik boyunca ek vitamin ve antioksidan desteğine ihtiyaç duyacaktır.

Unutmamak önemlidir: uyku hali, yorgunluk, uyuşukluk, dalgınlık ve konsantre olamama, karakter nitelikleriyle değil, büyük ölçüde fizyolojiyle açıklanan hamileliğin belirtileridir. Sonuçta, bebek sahibi olmak zor bir iştir. (Hamilelikte Uyku Hali)

En değerli şey, kadının kendisinin ve doğmamış çocuğunun sağlığı ve esenliğidir.

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamilelikte Uyku Hali Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by