Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?

Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner? Hamilelik test ve tetkikleri sağlık sigortası kapsamındadır. Doğum Sağlık Sigortası ile siz de sağlık giderlerinizi avantajlı hale getirin.

Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?

Hamilelik sırasında baş dönmesi, nesnelerin dönme hissi, zeminin dengesizliği, duvarların üste gelmesi hissi, denge kaybı hissi, halsizlik ile kendini gösteren rahatsızlığa neden olur.

İlk trimesterde, hamilelikte hormonal değişiklikler nedeniyle vücuttaki değişiklikler nedeniyle baş dönmesi oluşabilir. Toplu taşımada oksijen eksikliği, yetersiz havalandırılan odalar, kan basıncındaki değişiklikler, vücut pozisyonundaki değişiklikler ve toksikoz nedeniyle kendini gösterebilir. Bir kadın hamilelik sırasında bir kadın doğum doktoru tarafından gözlemlenmeli ve doktora tüm semptomlar hakkında bilgi vermelidir.

Hamileliğin ilk haftalarından itibaren Doğum Sağlık Sigortasıyaptırabilirsiniz.

İkinci trimesterde, neden fiziksel hareketsizlik olabilir. Hareketsiz bir yaşam tarzı ile kan dolaşımı kötüleşir. Fiziksel aktivitenin yokluğunda, ani hareketlerle, sabah uyandıktan sonra, eğilerek gözlerde baş dönmesi ve kararma olabilir. Rahimdeki kan akışının artması nedeniyle beyne oksijen verilmesi azalır ve bu, baş dönmesinin olası nedenlerinden biridir. Anemi ve gestasyonel diyabet, kötü sağlığa katkıda bulunabilecek diğer iki nedendir. (Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?)

Üçüncü trimesterde, baş dönmesi, beyne oksijen verilmemesi veya uzun süre yatay veya ayakta kaldıktan sonra ortaya çıkan baş dönmesi, kan şekeri seviyelerinde azalma nedeniyle olabilir. Hemoglobin seviyelerinde bir azalma ile anemi gelişebilir, kadın hızla yorulur, baş dönmesi, nefes darlığı, halsizlik ve kulak çınlaması ortaya çıkar.

Unutulmamalıdır ki, bir doğum mucizesi beklentisiyle hamilelik sırasında mide bulantısı ve baş dönmesi, kan şekerindeki keskin bir düşüşten kaynaklanır. Nedenleri: seyrek yemek, tatlı kullanımı veya geç toksikoz sırasında şiddetli kusmadır. Hamile bir kadın çok fazla basit karbonhidrat yediğinde, glikoz seviyesi yükselir, aktif insülin sentezi başlar ve şeker seviyelerinde keskin bir düşüş olur. Ve tüm bu süreçler baş dönmesine neden olur. (Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?)

Gözlerde kızarıklık ve yükselmelerden kaynaklanan bulanıklığın her zaman bir baş dönmesi belirtisi olmadığı, bayılmadan önce geldiği anlaşılmalıdır. Bir kadın döküntü eylemleri yaptığında kanın beyne girecek zamanı yoktur, bu fenomen özellikle hamilelik sırasında kan hacmindeki bir artışla artar

Hamilelikte Baş Dönmesi Ne Zaman Tedavi Edilmelidir?

  • Demir eksikliği. Bu durumda, doktorlar sadece demir içeren müstahzarlar şeklinde tıbbi tedavi önermekle kalmaz, aynı zamanda vücutta istenen elementin eksikliğini devam ettirmenizi sağlayacak diyeti gözden geçirmenizi tavsiye eder. Doktorların menüye eklenmesini önerdiği yiyeceklerin bir listesi: dana eti, baklagiller, deniz yosunu, dereotu, sarımsak, pancar, kabak çekirdeği ve daha fazlası.
  • Alçak basınç. Doktorlar kan basıncını ya ilaçlarla ya da çay ya da hafif kahve gibi yiyeceklerle düzenler.
  • Kardiyovasküler sistemin disfonksiyonu. Hamile kadınların durumlarını iyileştirmeleri için kediotu gibi sakinleştirici kullanmaları önerilir. (Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?)
  • Kan şekeri seviyelerinin ihlali. Bilinmesi gereken en önemli şey düzenli beslenmedir. Tatlılar sınırlamalıdır ve anne adayı aç kalmamalıdır.

Hamilelikte mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetiniz olduğunda;

  • Uzanmalı ve   ayaklarınızı yükse bir yere koymalısınız.
  • Oturmalı ve başınızı mümkün olduğunca alçaltmalısınız. Bir süre oturduktan sonra yavaşça bir bardak su içmek iyi gelir.
  • Tatlı çay düşük tansiyona yardımcı olur. (Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?)

Hamilelikte Baş Dönmesini Önleme

  • Yürü ve tekrar yürü. Özellikle evin yakınında bir orman plantasyonu veya park varsa.
  • Ani hareketlerden kaçının.
  • Orta derecede egzersiz çok faydalıdır. Örneğin, hamile kadınlar için yoga yapın.
  • Vücudun pozisyonunu daha sık değiştirdiğinizden emin olun.
  • Havalandırılmayan alanlardan kaçının.
  • Nane, sardunya veya okaliptüsün uçucu yağlarını içinize çekin.
  • Kontrast duşu alın. (Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?)
  • Bol miktarda taze sebze ve meyvenin yanı sıra kuru meyveler ve diğer sağlıklı yiyecekler vardır.

Hamileyken Sağlık Sigortasına İhtiyacınız Var mı?

Sağlık sigortası, tüm aile bireyleri için satın alınabilen bir sigorta türüdür. Poliçe kapsamına göre yaralanma veya hastalıktan kaynaklanan sağlık sorunlarının tedavisini kapsar. Sadece hastalık ve yaralanma durumu için değil artık sigorta şirketleri hamileler için de farklı poliçeler sunmaktadır. Ortalama 40 haftalık süren hamilelik süreciniz için Doğum Sağlık Sigortası satın alabilir, hamilelikte sağlık giderlerinizi ekonomik hala getirebilirsiniz. Hamilelik sonrası farklı sigorta tekliflerine öncelik vererek bebeğiniz ve tüm aileniz için sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz. (Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner?)

Yoruma kapalı.

Soru Sor
Whatsapp
Hamileliğin Kaçıncı Haftasında Baş Döner? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by