Hamilelik Evreleri
Hamilelik Evreleri Nelerdir? Doğum Sağlık Sigortası ortalama %20 devlet desteklidir. Devlet desteği ile vergi avantajından faydalanmak için Hemen Bizi Arayın.
Hamilelik Evreleri
Bir kadın hamileliğini öğrendiğinde, neşeyle birlikte bir hücreden bir fetüsün nasıl geliştiğini ve yeni bir insanın nasıl doğduğunu bilme arzusu gelir. Fetüsün gelişim sürecinin haftalık olarak detaylandırılmasına rağmen, hala gerçek bir doğa mucizesi olmaya devam ediyor. (Hamilelik Evreleri)
Hamilelik rehberimiz yardımcınız olacak ve ilk haftalarda bebeğinizin gelişiminin ne olduğunu ve gelecekte sizi hangi değişikliklerin beklediğini öğrenmenize yardımcı olacak. Bu önemli dönemde bir kadının refahının özelliklerini ve fetüsün gelişiminin özelliklerini tanımladık.
1-4 hafta
Yumurta, hamile kalmadan önce yumurtalıkta büyür ve olgunlaşır. Yumurtlama, olgun bir yumurtanın yumurtalıktan fallop tüpüne hareketidir. Yumurtlama, döngünün ortasında gerçekleşir. Olgun bir yumurta ve sperm birleştiğinde döllenme meydana gelir, bu andan itibaren doğmamış bebeğin gelişimi başlar.
4 haftada, embriyonun boyutu sadece 2-4 mm’dir. Kural olarak, anne adayı bu haftada hiçbir şey hissetmez ve çoğu zaman hamileliğin başlangıcını bile bilmez. (Hamilelik Evreleri)
5-8 hafta
Embriyo büyür, içinde her dakika neredeyse bir milyon yeni hücre oluşur. Yedinci haftanın sonunda, zaten bir santimetre uzunluğa ulaşacak. Sekizinci haftanın sonunda doğmamış bebek 1.5-2 cm uzar ve bu dönemde beyninde ilkel sinir yolları oluşmaya başlar. Dört santimetreden fazla CRT (koksigeal-parietal boyut) ile ultrason muayenesi sırasında, kadın doğum uzmanınız kalp atışını belirleyebilecektir.
9-12 hafta
Hamileliğin başlangıcındaki bebeğe embriyo denir, ancak 9. haftadan itibaren bu terim artık kullanılmamaktadır. Fetus, bir kişinin daha küçük bir kopyası gibi olur, 11-12 haftaya kadar kalbin zaten dört odası vardır, birçok iç organ oluşmuştur. Gelecekteki bebeğin ayırt edilebilir uzuvları ve parmakları, burnu ve burun delikleri, gözleri, kulak memeleri vardır. Hamile anne bu zamana kadar toksikoz ile sonuçlanmalı ve sürekli olarak iyi hissetmeli ve yorgunluk hissi de ortadan kalkmalıdır. (Hamilelik Evreleri)
13-16 hafta
İkinci üç aylık dönem on dördüncü haftada başlar. Bu dönemde bebekte ilk tüyler çıkar. On altıncı haftada, çocuğun kas ve sinir sistemi yeterince gelişmiştir, 16 cm’ye kadar büyür, gözler hafif uyaranlara duyarlı hale gelir, yüz kaslarının ilk hareketleri ortaya çıkar.
17-20 hafta
Anne karnında bebek yoğun bir şekilde büyür ve gelişir. Yirminci haftanın sonunda bebeğin cildi eskisinden daha az şeffaf hale gelir. Bunun nedeni deri altı yağ birikiminin başlamasıdır. Beynin motor nöronları yeterince gelişmiştir, bu da bebeğin başparmağını ağzına sokmak da dahil olmak üzere çeşitli hareketler yapmasına izin verir. Çocuğun vücudu büyür, bu yüzden kafası çok büyük görünmeyi bırakır.
21-24 hafta
Duyusal reseptörlerin oluşumunun başlangıcı yirmi birinci haftaya düşer. Çocuk dil ve tat tomurcukları geliştirir, beyin dokunsal duyuları işleme yeteneği kazanır. Yirmi ikinci haftanın sonunda, çocuğun ağırlığı yaklaşık beş yüz gram olacak, uzunluğu yaklaşık 25 cm olacak. Bu haftalarda sinir sistemi ve beyin gelişimi meydana geliyor. (Hamilelik Evreleri)
25-28 hafta
Şu anda, en aktif büyüme dönemi tamamlandı. Yirminci haftadan otuzuncu haftaya kadar bebeğin ağırlığı iki katına çıkar, dönemin sonunda ağırlık zaten 1-1.5 kg aralığındadır. Bebeğin göz kapakları yirmi sekizinci haftaya kadar sıkıca kapanmaz, bu da retina gelişimine katkıda bulunur.
Bu haftalarda çocuk tatları ayırt etmeye, sesleri duymaya başlar. Çeşitli seslere ve dokunuşlara tepki olarak birçok hareketi not edilebilir. Sinir sistemi ve beyin hızlı bir büyüme ve gelişme aşamasındadır. (Hamilelik Evreleri)
29-32 hafta
Hamilelik üçüncü üç aylık dönemine giriyor. Bebeğin organları olgunlaşır, büyür ve vücut yağını biriktirir. 32. haftaya kadar bebeğin uzunluğu yaklaşık 40 cm olacak, ağırlığı 2 kg’a yükselecek. Çocuk solunum kaslarını çalıştırmaya başlar, çok hareket eder ve hatta bazen hıçkırır, yani hıçkırık hareketleri yapar.
33-36 hafta
2,4-2,8 kg ağırlığındaki doğmamış bebek için 36. hafta sona erecek, boyu yaklaşık 48 cm olacak, ayrıca çocuğun ağırlığı her hafta 200 gr artacak. Yağ hücrelerinin tabakası sayesinde yüz hatları yuvarlak hale gelecek, yüz kasları emmeye zaten adapte olmuş durumda. Çoğu zaman, bu süre zarfında bir ultrason muayenesi sırasında, bebeğin yumruğunu ağzına nasıl sokmaya çalıştığı veya sadece parmağını nasıl emdiği açıkça görülür.
37-40 hafta
Ortalama olarak, 40. haftada bebeğin boyu 51-53 cm, ağırlık – 3-4 kg’dır. Bebek zaten anne karnında tam olarak hareket etmektedir ve bacaklarını ve kollarını kullanırlar. Bebeklerin kavrama becerileri gelişmiştir, göz kırpabilir ve yutabilir, bacaklarını uzatabilir ve başlarını çevirebilirler. Anneler uyku ve uyanıklık dönemlerini net bir şekilde ayırt edebilirler. Emme refleksi maksimum düzeyde belirginleşir. Bebek doğmaya ve yaşamın bir sonraki aşamasına başlamaya hazırdır. (Hamilelik Evreleri)
Hamilelikte Doğum Sağlık Sigortasını Size Ne Faydalar Sağlar?
- Muayenelerinizde sadece 15 TL SGK katılımı ödersiniz.
- Hamileliğinizle ilgili SGK kapsamındaki test ve tetkikler doğum sağlık sigortası ile karşılanır.
- Doğumunuz (sezaryen veya normal) sağlık sigortası kapsamındadır.
- Anlaşmalı özel hastanelerin SGK ile anlaşmalı bölümlerinde muayene hakkınızı kullanabilirsiniz.
- Doktor, ameliyathane, anestezi, oda ve refakatçi giderleri için ek ödeme yapmazsınız.
- Hamileyken yaptıracağınız Doğum Sağlık Sigortası ortalama %20 devlet desteklidir. Devlet desteği ile vergi avantajı sayesinden ekonomik rakamlara sağlık sigortası sahibi olabilirsiniz.
- Taksit ile ödeme yapabilirsiniz. (Hamilelik Evreleri)
Yoruma kapalı.