Doç. Dr. Demet Kokanalı

Doç. Dr. Demet Kokanalı; Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde. Sağlık Sigortaları devlet desteği ile %20 avantajlı. Detaylı bilgi için bizi arayın.  0(850) 346 1130

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı Kimdir?

1979 yılında Kayseri’de doğan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı üniversiteye kadar olan eğitim sürecini de yine aynı şehirde tamamlamıştır. Lise eğitimini tamamladıktan sonra 1997 yılında başladığı tıp eğitimini 2003 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almaya hak kazanmıştır. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı tıp eğitimini tamamladıktan sonra ihtisasını 2005 – 2010 yılları arasında Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı unvanını almıştır.

Doç. Dr. Demet Konaklı uzmanlığını tamamladıktan sonra 2010 – 2013 yılları arasında Karaman Devlet Hastanesi’nde çalışmıştır, buradan hemen sonra 2013 – 2019 yılları arasında uzmanlığını almış olduğu Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çalışmıştır. Bu hastanenin arıdan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’nde 2019 – 2020 yılları arasında çalışmış olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı 2020 itibariyle Lokman Hekim Akay Hastanesi’nde çalışmaya başlamıştır ve hala burada kariyerine devam etmektedir.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı’nın ulusal ve uluslararası birçok hakemli dergide yayınlanmış bilimsel yayını ve makalesi bulunmaktadır.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı’nın Mesleki İlgi Alanları

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Demet Kokanalı’nın mesleki ilgi alanları aşağıdaki gibidir;

  • Gebe Takibi
  • Normal Doğum
  • Ağrısız Doğum
  • İnfertilite (kısırlık)
  • Laparoskopi Ve Histereskopi (kapalı Yöntem) Ameliyatları
  • Rahim Ve Yumurtalık Hastalıkları (Miyomlar, Kistler)
  • Polikistik Over Hastalığı
  • Cinsel Fonksiyon Bozuklukları
  • Vajinismus Tedavisi
  • Genital Bölge Estetiği
  • Gebelikten Korunma Yöntemleri
  • Rahim İçi Araç Uygulamaları
  • Menopoz
  • İdrar Kaçırma
  • İdrar Kesesi Ve Rahim Sarkması Operasyonları

Gebelikten Korunma Yöntemleri ve Kadın Doğum

Doğum kontrolü hamileliği önlemek için kullanılabilir ve bazı türleri sizi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlardan da korur. Kendinizi şu soruyu sorarken bulabilirsiniz: Hangi yöntem benim ve yaşam tarzım için en iyisi olacak? Hangi yöntem cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı korur? Peki ya kullanım kolaylığı? Olası yan etkiler? Maliyet? Ne kadar etkili olacak? En popüler doğum kontrol yöntemlerinden bazılarını sizin için derledik..

Kondom-Prezervatif

Prezervatif, çoğu cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı koruyan ve aynı zamanda hamileliği önleyen tek doğum kontrol yöntemidir. Bu doğum kontrol yöntemi isteğe bağlı olarak kullanılabilir, hormon içermez ve yanınızda kolayca taşınabilir. Erkek ve dişi çeşitleri vardır.

Oral Doğum Kontrol Hapı

Günde bir kez alınan küçük tabletlerdir. Oral doğum kontrol hapı, Türkiye’de kadınlar tarafından kullanılan en yaygın olarak bildirilen doğum kontrol yöntemidir. Aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç farklı hap türü vardır, bu yüzden sizin için doğru olanı bulmak için kadın doğum uzmanınızla görüşmeniz gerekir.

Kombine hap östrojen ve progestin içerirken ve mini hap sadece bir hormon, bir progestin içerir. Hapın birçok faydası olabilir, ancak zamanında almayı hatırlamak bir zorunluluktur.

Rahim İçi Araç (RİA)

Bu küçük, T şeklindeki cihaz, progesteron hormonu veya plastik ve bakır içeren malzemeden yapılmıştır. Kadın doğum doktorunuz tarafından bir kadının rahmine yerleştirilir. Türüne bağlı olarak üç ila 10 yıl arasında yerinde kalabilen, uzun etkili ve geri dönüşümlü bir doğum kontrol yöntemidir.

Aylık İğneler

İğne, progestojen hormonunun sentetik bir versiyonunu içerir. Bir kadının kalçasına veya üst koluna verilir ve sonraki 12 hafta boyunca hormon yavaş yavaş kan dolaşımınıza salınır.

Acil Doğum Kontrol Hapı (“Ertesi Gün” Hapı)

Acil Doğum Kontrol Hapı, doğum kontrolü kullanılmamışsa, cinsel ilişki sırasında bir prezervatif yırtılmışsa veya bir kadın cinsel saldırıya uğramışsa, cinsel ilişkiden sonra hamileliği önlemek için kullanılabilir. Bazen “Ertesi Gün” hapı olarak adlandırılsa da aslında korunmasız cinsel ilişkiden sonraki beş güne kadar etkili olabilir. Ne kadar erken alınırsa o kadar etkili olur.

Doğum Kontrol Halkası

Bu yöntem, kadın tarafından vajinaya yerleştirilen sürekli hormon salgılayan esnek plastik bir halkadan oluşur. Üç hafta yerinde kalır ve sonra onu çıkarırsınız, bir hafta ara verirsiniz, sonra bir tane daha açarsınız.

Diyafram

Diyafram, spermin rahme girmesini önlemek için vajinanın içine yerleştirilen küçük, yumuşak silikon bir kubbedir. Erkek spermi ile kadının yumurtası arasında prezervatif gibi fiziksel bir bariyer oluşturur.

Deri Altı Kapsülü

Bu yöntemde, bir kadının üst kolundaki derinin altına küçük, esnek bir çubuk yerleştirilerek bir tür progesteron hormonu salınır. Hormon, yumurtalığın yumurtayı bırakmasını durdurur ve servikal mukusu kalınlaştırarak spermin rahme girmesini zorlaştırır.

Kadında Tüplerin Bağlanması (Tüp Ligasyonu)

Tüplerin Bağlanması, açık veya minimal invazyon cerrahisi ile vücudun üreme yeteneğinin tamamen ortadan kaldırılması işlemidir. Asla çocuk istemediğinden emin olan veya daha fazla çocuk istemeyen kişiler için uygun, kalıcı bir doğum kontrol yöntemidir. Bu yöntem genel anestezi ile hastanede yapılır.

Bütün gebelikten korunma yöntemlerinin uygulayıcı olarak kadın doğum doktorunuzdan randevu alın.

Tamamlayıcı ve özel sağlık sigortaları ile, anlaşmalı özel hastanelerde, oldukça ekonomik rakamlarla sahip olacağınız sağlık sigortaları, devlet desteği ile vergi avantajı da sunar.

Anlaşmalı hastaneler, sağlık sigortaları fiyat bilgisi ve devlet desteği hakkında bilgi almak için uzman sağlık ekibimizi hemen arayın. 0(850) 346 1130 

Soru Sor
Whatsapp
Doç. Dr. Demet Kokanalı Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by