Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?

Gebelikte Akıntı Nasıl Olur? Doğum Sağlık Sigortası ile sonra ortaya çıkan sağlık sorunlarında hastane yatışınızı sağlık sigortası karşılar. 0(850) 346 1130

Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?

Adet gecikmesi olduğunda, kadınlar genellikle gebe kaldığından şüphelenir. Ancak hamilelik sırasında kadın bedeni farklı bir renk ve karakterde bir akıntı salgılamaya devam edebilir. (Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?)

Gebelikte Hangi Akıntı Olabilir?

Birçok kadın, gecikmeden hemen sonraki aşamalarda, akıntının doğasının değiştiğini not eder. Akıntı şu şekillerde olabilir;

  1. Kokulu veya kokusuz.
  2. Renge bağlı olarak – şeffaf, beyaz, krem, sarı, yeşilimsi, kanlı.
  3. Tutarlılığa göre – kalın, sıvı, kıvrılmış.
  4. Sağlık durumunu değerlendirmek için bir semptom olarak – tehdit edici, güvenli.

Düşük Tehdidi Olan Akıntının Özellikleri

Spontan kürtaj, gebe kaldıktan sonraki erken aşamalarda bir embriyonun reddedilmesidir. Hamileliğin ilk belirtilerinde lekelenme fark ederseniz, düşük yapma olasılığı yüksektir. (Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?)

Düşük yapmanın diğer belirtileri şunlardır:

  • alt karın, sakrum, alt sırtta baskı ve kasılma
  • rahim kaslarında gerginlik

Bir kadın kasık spazmları hissedebilir. Bu her zaman veya aralıklı olarak devam eder. Vajinadan, hamilelik sırasında daha önce doğrulanmış olan kırmızı veya kahverengi akıntı vardır. 22 hafta sonra bu belirtilere erken doğum denir. Bu durumda çocuk hala zayıf, organları yeterince gelişmemiş ve hayatta kalma şansı çok az olabilmektedir. (Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?)

Aşağıdaki faktörler düşük yapma riskini artırır:

  • çeşitli hastalıklar;
  • progesteron eksikliği;
  • sinirsel ve fiziksel aşırı zorlama;
  • genital organlarda patoloji;
  • fetal gelişim kusurları.

Teşhisi doğrulamak için doktorunuz bir ultrason muayenesi yapacaktır. Fetal kalp atış hızının bozulduğunu, uterusun tonunun arttığını, boyutunun bu süre için normalden farklı olduğunu gösteriyorsa, hamileliği sürdürmek için hastaneye yatış önerilebilir.

Hamilelik sırasında hangi akıntı normal kabul edilir?

Bu salgı sağlığa tehdit oluşturmaz:

  • şeffaf;
  • beyazımsı;
  • sarımsı;
  • hoş olmayan koku yok;
  • mukoza;
  • kaşıntı, yanma, cinsel organların kızarıklığı olmadan.

İç çamaşırındaki berrak sıvı yumurtlama belirtisidir. Hamilelik sırasında vücutta devam eden süreçlerin aktivitesi artar, bu nedenle salgılanan salgı miktarı artabilir. Bununla birlikte, normun ihlali, amniyotik sıvının sızmasıdır. Şüphesi varsa doktorun yazacağı özel tanı testleri yardımıyla sorunu belirleyebilirsiniz. (Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?)

Beyaz renk, az miktarda, homojen yapı da endişe yaratmamalıdır. Bu durumda artan sıvı hacmi, artan hormonal aktivite ile ilişkilidir. Normun varyantlarından biri, hafif ekşi kokan mukus akıntısıdır. Ağrı, rahatsızlık yoksa endişelenecek bir şey yoktur.

Sarı akıntı, hamilelik belirtisi olarak, hoş olmayan bir koku yok ise iyisiniz demektir. Bazı kadınlar gebe kalmadan önce bu renk akıntıya sahip olabilirler ve fark etmemiş olabilirler. Sadece hamilelikte akıntı miktarı daha fazla olabilir, bu durum normaldir.

Bazen bir kadın çamaşırların ıslandığını ve idrar kokusu geldiğini gözlemler. Bu, büyüyen uterusun sürekli baskısı nedeniyle inkontinansı gösterebilir. Bu durumda, tuvalete daha sık gitmeniz, günde iki kez külot değiştirmeniz önerilir.

Gebelikte Doğum Sağlık Sigortası

Unutmayın, hamilelik kadın vücudunun normal bir sağlık durumu olmasına rağmen, hamilelik sırasında yapılan manipülasyonlar ve ilaçlar üzerindeki birçok kısıtlama nedeniyle teşhis ve tedavi taktikleri hala farklıdır. Bu nedenle hamilelik sırasında teşhis ve tedavi sadece bir doktor gözetiminde yapılmalıdır. Semptomları görmezden gelmek veya kendi kendine ilaç kullanmak, hamile bir kadın sadece sağlığını değil, aynı zamanda çocuğunun sağlığını da riske atar. (Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?)

Kadın doğum doktorları, enfeksiyonlar, patolojiler ve düşük tehdidi nedeniyle ağırlaşan anne adayları da dahil olmak üzere her türlü karmaşıklıktaki gebelikleri yönetir. Doğum Sağlık Sigortası ile anlaşmalı özel hastanelerde tüm hamilelik dönemi boyunca sürekli tıbbi gözetim sayesinde, başarılı bir doğum şansı büyük ölçüde artar.

Çocuğunuzun yaşamını ve sağlığını Doğum Sağlık Sigortası ile kadın doğum doktorlarına emanet edin, sağlık sigortası avantajlarından yararlanın.

Doğum Sigortasının Avantajları Nelerdir?

Doğum Sağlık Sigortası yalnızca ayakta tedavileri kapsayan bir sigorta türü değildir. Yatarak tedavi teminatı sağlayan Doğum Sağlık Sigortası yapıldığı andan sonra ortaya çıkan sağlık sorunlarında hastane yatışı sağlık sigortası kapsamındadır. Bu tedavi türüne aynı zamanda ameliyatlar da dahildir.

Doğum Sağlık Sigortası sahibi olduğunuzda;

  • Muayenelerde yalnızca 15 TL katılım payı ödersiniz.
  • Kadın doğum doktorunun isteyeceği SGK karşılıklı test ve tahliller sağlık sigortası ile karşılanır.
  • Yatarak tedavi teminatı ile ameliyat, oda, refakatçi giderleri sağlık sigortası ile %100 karşılanır.
  • Yalnızca Kadın Doğum Bölümünde değil, gerekli olması durumunda sağlık bölümlerde de muayene olabilirsiniz.
  • Doktorunuzun unvanı dolayısı ile ek ücret ödemesi yapmazsınız.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası ile ödediğiniz poliçe tutarının, gelirinize oranla %15 ila %40’ı arasındaki tutarı, devlet desteği ile vergi avantajı olarak geri ödeme olarak alabilirsiniz. (Gebelikte Akıntı Nasıl Olur?)
Soru Sor
Whatsapp
Gebelikte Akıntı Nasıl Olur? Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by