Hafta Hafta Gebelik Belirtileri

Hafta Hafta Gebelik Belirtileri Nelerdir? Hamileyseniz tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olabilir ve doğum sağlık sigortasının avantajlarından faydalanabilirsiniz. 0(850) 346 1130

Hafta Hafta Gebelik Belirtileri

Vücudunuz, hamilelik boyunca, ilk üç aylık dönemdeki göğüs hassasiyetinden üçüncü üç aylık dönemdeki sırt ağrılarına kadar çok çeşitli değişiklikler yaşar. Hamileliğiniz başladıysa bir tamamlayıcı sağlık sigortası sahibi olabilir ve doğum sağlık sigortasının avantajlarından hemen faydalanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey bize aramak. 0(850) 346 1130

Hamileleğinizin ilk haftalarından itibaren kontrolleriniz başlar. Doğum Sağlık Sigortası ile;

  • Hamilelik muayeneleri
  • Muayenelerin içindeki rutin test ve tetkikler
  • Normal ve/veya sezaryen doğum
  • Doğum için hastane yatışı (2 geceye kadar)
  • Refakatçi ve oda giderleri, siz ekstra ücret ödemeden karşılanır.

Sağlık sigortaları ile sunulan, ödediğiniz poliçe tutarının sizin gelirinize oranla %15 ila %40’lık kısmını da devlet desteği ile vergi avantajını  geri ödeme şeklinde alırsınız.

Hafta Hafta Gebelik Belirtileri listemizle yaşayacaklarınıza hazırlıklı olun.

1.Hafta

Doktorlar doğum tarihinizi son adetinizin ilk gününden hesapladıkları için teknik olarak henüz hamile değilsiniz. Tipik menstrüasyon semptomlarınızı yaşayacaksınız: kanama, kasık ağrısı, ağrılı göğüsler, ruh hali değişimleri, vb.

2.Hafta

Yumurtlama ikinci haftada gerçekleşir. Yumurtalığınız, spermle döllenmeyi bekleyen fallop tüpüne giden olgun bir yumurtayı serbest bırakacaktır. Yumurtlamanın belirtileri arasında kasık ağrısı, göğüslerde hassasiyet, yumurta akını andıran kaygan akıntı ve artan bazal vücut ısısı yer alır. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

3.Hafta

Üçüncü hafta boyunca, döllenmiş yumurta rahim zarına yerleşir. Bazı kişiler, “yerleşme kanaması” olarak bilinen hafif kasık ağrıları veya hafif lekelenme yaşarlar. Ağır kanamanız varsa veya şiddetli ağrınız varsa kadın doğum doktorunuzu arayın; bu, embriyonun rahmin dışına (genellikle fallop tüpüne) yerleştiği dış gebeliği gösterebilir.

4.Hafta

Hamilelik testiniz bu hafta pozitif çıkabilir, tebrikler! Hamileliğin en erken belirtilerinden biri olan göğüs hassasiyeti, bu dönemde sütyeninizi daha fazla rahatsız edebilir. Bazılarında ayrıca koku veya tat alma duyusu, yorgunluk, kabızlık, şişkinlik ve ruh hali değişimleri vardır. Ancak herhangi bir hamilelik semptomunuz yoksa endişelenmeyin; ortaya çıkmaları birkaç hafta daha sürebilir.

5.Hafta

Hormonun neden olduğu ruh hali değişimleri, beşinci hafta boyunca bir duygu saldırısına neden olur. Duygularınız, makul bir sebep olmadan mutludan depresife, öfkeye dönüşecek. Yorgunluk ve meme hassasiyeti gibi diğer erken gebelik belirtileri de muhtemelen ortalıkta dolaşmıştır.

6.Hafta

Bazıları için altıncı hafta en korkunç semptomlardan birini getirir: sabah bulantısı (hamileliğinizde daha ileri bir tarihte başlayabilir). Artan koku alma duyunuz, yemek yeme isteği ve isteksizliği için zemin hazırlayan bu mide bulantısını daha da şiddetlendirebilir. Sabah bulantısı ikinci üç aylık döneme kadar devam edebilir, bu nedenle başa çıkmanın yollarını bulmak en iyisidir, yani daha küçük öğünler yemek, zencefil tüketmek, akupresür bileklikleri takmak ve/veya yiyecekleri tetiklemekten kaçınmak isteyebilirsiniz.

7.Hafta

Sık idrara çıkma, başka bir erken gebelik belirtisidir. Birkaç faktörden kaynaklanır: hamilelik hormonu beta hCG, büyüyen rahmin mesaneyi sıkıştırması ve böbreklerin atıkları yok etmek için fazladan çalışması. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

8.Hafta

Hamilelik belirtileriniz muhtemelen şimdi tam olarak ortaya çıkmıştır: mide bulantısı, göğüslerde hassasiyet, yorgunluk, sık idrara çıkma, ruh hali değişimleri, şişkinlik, vb. Diğer bir olağandışı semptom, ağzınızda bazen ilk üç aylık dönemin sonuna kadar süren ekstra tükürüktür. Kısmen, kafein yoksunluğu, stres ve dehidrasyon ile birlikte hormonal dalgalanmalar nedeniyle baş ağrıları da yaygındır.

9.Hafta

Birçok kişi sabah bulantısına eşlik eden kabızlık ve aşırı gazdan muzdariptir. Endişelenmeyin: Bu gastrointestinal semptomların çoğu ilk üç aylık dönemden sonra geçer. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

10.Hafta

Bazı insanlar ilk üç aylık dönemde parlak bir “hamilelik parıltısı” yaşarken, diğerleri hormona bağlı sivilcelerden muzdariptir. Ayrıca göğüslerinizin ve karnınızın her hafta büyüdüğünü fark edeceksiniz.

11.Hafta

Büyüyen bebeğinizin yumruğu , karnınızın etrafında ağrılara ve kramplara neden olabilir. Bu yuvarlak bağ ağrısı, hafif rahatsız edici veya ürkütücü derecede ağrılı olabilir. Dahası, iç çamaşırınızdaki net bir akıntı (lökor), vücudunuzun bakterileri temizlemeye çalıştığının işaretidir.

12.Hafta

Hamilelik sırasında kan hacminin yaklaşık yüzde 50 arttığını biliyor muydunuz? Bir yan etki, özellikle açık tenli kadınlarda belirgin olan ciltte görünen damarlardır. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

13.Hafta

İlk üç aylık dönemin sonuna yaklaştıkça, birçok erken gebelik belirtisi azalacaktır. Bununla birlikte, gün boyunca baş dönmesi hissettiğinizi fark edebilirsiniz. Bu baş dönmesi nöbetleri için hormonal değişimlere, kan akışının azalmasına ve kan basıncının düşmesine teşekkür edebilirsiniz. Başınız dizlerinizin arasında derin nefesler alarak onlarla savaşın.

14.Hafta

Resmi olarak en kolay üç aylık dönem olarak kabul edilen hamileliğin ikinci üç aylık dönemindesiniz. Birçok kişi, önümüzdeki birkaç hafta boyunca iştah artışı, yenilenmiş enerji ve daha yüksek cinsel dürtü bildirir.

15.Hafta

İkinci üç aylık dönem birkaç garip semptomla birlikte gelir. Burun tıkanıklığı (mukus zarlarındaki kan artışı nedeniyle), bacak krampları ve hassas diş etleri yaşayabilirsiniz. Gevşeme hormonu bağlarınızı gevşettiğinden, hamileliğin bu aşamasında fazladan beceriksiz hissedebilirsiniz. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

16.Hafta

Hamile insanların yaklaşık yüzde 90’ı meme uçlarında, iç uyluklarda, koltuk altlarında ve göbek çevresinde ciltte koyulaşma yaşar. Bazen koyulaşma yanaklara ve buruna kadar uzanır (“hamilelik maskesi”) – özellikle daha koyu bir teniniz varsa.

17.Hafta

Beklerken sırt ağrıları kaçınılmazdır. Ve normalden daha unutkan hissediyorsanız, çoğu kişinin yaşadığı sözde “hamilelik kafası”nı suçlayın . Bir artı olarak, birçok anne-baba, bebeklerinin 16 ila 25. haftalar arasında tekmelerini hissetmeye başlar, bu yüzden dikkatli olun!

18.Hafta

Şimdiye kadar, karnınız şüphesiz hamile görünüyor ve göğüsleriniz emzirmeye hazırlanmak için şişti . Doğuma kadar düzenli olarak kilo almayı bekleyin. Özellikle kilo alırken birkaç çatlak izi de görünebilir. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

19.Hafta

İkinci üç aylık dönemde, bazı hamile insanlar mide ekşimesi yaşar. Bunun nedeni, hamilelik hormonlarının alt özofagus sfinkterinizin (LES) kaslarını gevşetmesidir. Daha küçük öğünler yemeyi, yemekten sonra dik durmayı ve asitli, yağlı veya baharatlı yiyeceklerden kaçınmayı deneyin. Bebek bağırsaklarınıza baskı yaptığında kabızlık da oluşabilir.

20.Hafta

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Şimdiye kadar, küçük çocuğunuz bir fırtına başlatıyor olabilir! Tekmeler midenizde çırpınıyormuş gibi hissettiriyor. Bacak krampları, ellerde ve ayaklarda şişme, kuru gözler, varisli damarlar ve uyku güçlüğü de bu dönemde sık görülür.

21.Hafta

Bir süredir yuvarlak bağ ağrınız olsa da, Bebek büyüdükçe artma eğilimindedir. Rahminize uyum sağlamak için gerildiğinde kalça, kasık ve karnınızda keskinlik hissedeceksiniz. Büyüyen rahim de ciğerlerinize baskı uygulayarak nefes darlığına neden olabilir.

22.Hafta

Hamilelik, vücudunuz fazladan besin biriktirdiği için genellikle kalın ve parlak saçlara ve hızlı büyüyen tırnaklara neden olur. Böylece, kilitlerinizin normalden daha güçlü ve daha bol olduğunu fark edebilirsiniz. Ancak sürekli olarak esnediği ve genişlediği için midenizde  kuru, tahriş olmuş bir cilt de olabilir.

23.Hafta

Bu süre zarfında muhtemelen bacak krampları, hamilelik beyni, sırt ağrıları, artan akıntı, kabızlık, baş ağrıları, çatlaklar ve diğer ikinci trimester hamilelik belirtileriyle uğraşmaya devam edeceksiniz. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

24.Hafta

Bazı hamile insanlar hala yüksek bir cinsel dürtüye sahipken, diğerleri azalan bir libido fark eder. Diğer hamilelik belirtileri arasında ellerde karıncalanma, diş etlerinde kanama, ayrıca şişmiş genişlemiş zarlardan kaynaklanan horlama ve hamilelikte kilo alımı yer alır.

25.Hafta

Elleriniz ve parmaklarınız karıncalanıyor mu? Şişlik ve sıvı tutulmasından kaynaklanan karpal tünel sendromundan mustarip olabilirsiniz . Bu uyuşukluk hissi, doğumdan sonra kaybolmalıdır.

26.Hafta

Üçüncü üç aylık döneme yaklaştıkça, endişe, bacak krampları veya sık idrara çıkma nedeniyle uyku kolay gelmeyebilir. Ayrıca ellerinizde ve ayaklarınızda kaşıntı hissedebilirsiniz. Ancak yoğun kaşıntı, tıbbi bakım gerektiren gebelik kolestazı adı verilen bir karaciğer bozukluğuna işaret edebilir.

27.Hafta

Sırt ağrıları ve bacak krampları yeterince kötü değilmiş gibi, bazı kadınlar ikinci üç aylık dönemde hemoroide yakalanır. Bu kaşıntılı, şişmiş damarlar artan kan akışı nedeniyle rektumda ortaya çıkar ve kabızlıkla daha da kötüleşebilir.

28.Hafta

Üçüncü üç aylık döneme hoş geldiniz! Bitiş çizgisine yaklaştığınızda, fiziksel olarak bitkin ve rahatsız hissetmeye başlayacaksınız.

29.Hafta

Vücudunuz emzirmeye hazırlanırken, göğüslerinizden sarımsı kolostrum sızdığını fark edebilirsiniz. Bu sıvı anne sütü için bir öncü görevi görür ve bebeğinizin vücudunun rahim dışındaki hayata uyum sağlamasına yardımcı olur.

30.Hafta

Kaşıntı, şişlik, ağrı ve mide ekşimesi henüz geçmedi. Çatlak izleriniz de muhtemelen daha belirgin hale geliyor. Bu kırmızı veya pembe çizgiler önlenemez, ancak doğumdan sonra önemli ölçüde kaybolur.

31.Hafta

İlk üç aylık hamilelik belirtilerini geride bıraktığınız için çok heyecanlıydınız, ancak bazıları geri döndü. Örneğin, emzirmeye hazırlanırken göğüsleriniz hassaslaşır, Bebeğin başı mesanenize dayadığı için sık sık idrara çıkmanız gerekir ve minimum çabayla aşırı derecede bitkin olursunuz. Dayanın, doğuma sadece birkaç hafta var!

32.Hafta

20 haftalık hamilelikten sonra vücudunuz Braxton Hicks adı verilen “alıştırma” kasılmaları üretebilir. Rahmin ara sıra sertleşmesi veya daralması ile karakterize edilirler ve hamilelik ilerledikçe daha sık görülürler. Braxton Hicks kasılmaları genellikle 30 saniye ile iki dakika arasında sürer ve pozisyon değiştirirseniz dururlar. Daha güçlü ve daha sık kasılmalar yaşarsanız doktorunuzu arayın; erken doğum yapıyor olabilirsiniz.

33.Hafta

Bebeğiniz büyüyor ve hala iç organlarınıza baskı yapıyor. Sonuç? Sızdıran bir mesane, nefes darlığı, mide ekşimesi ve genel rahatsızlık. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

34.Hafta

Sırt ağrısı, kabızlık, meme sızıntısı, hemoroid, bulanık görme, yorgunluk, baş ağrısı, şişme veya mide ekşimesi gibi hamilelik belirtilerinize katlanmak için yalnızca birkaç haftanız var. Ayrıca düzenli olarak bebeğin midenizin içinde tekme attığını hissedeceksiniz.

35.Hafta

Doğum hızla yaklaştıkça, daha düzenli Braxton Hicks kasılmaları fark edeceksiniz. Bu uygulama ağrılarını gerçek kasılmalarla nasıl ayırt edeceğinizi bildiğinizden emin olun. Kilo alımınız da 35. hafta civarında plato yapmaya başlayabilir ve uykusuzluk muhtemelen tüm gücüyle ortaya çıkmıştır.

36.Hafta

Küçüğünüz hareket halinde! Doğumdan yaklaşık iki ila dört hafta önce bebeğiniz alt pelvisinize “düşmeye” başlar (aydınlanma veya nişan da denir). Bu, iç organlarınızdaki baskıyı biraz azaltacak ve daha kolay nefes almanızı sağlayacaktır. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

37.Hafta

Küçük çocuğunuzun yeni pozisyonu pelvik rahatsızlığa ve karında baskıya neden olabilir. Seksten sonra biraz lekelenme fark edebilirsiniz, ancak endişelenmemelisiniz: Bu muhtemelen hassas, genişlemiş serviksin bir sonucudur. Yine de yoğun kanamanız varsa doktorunuzu arayın, çünkü bu plasental bir sorunu işaret edebilir.

38.Hafta

37 veya 38. hafta civarında, çoğu hamile insan  “mukus tıkaçlarını kaybeder”. Başka bir deyişle, Bebeği mikroplardan korumak için rahim ağzınızı tıkayan bir top doku var. Doğumdan yaklaşık iki hafta önce salınır ve koyu pembe veya kanlı bir akıntı olarak kendini gösterir.

39.Hafta

Suyunuz gelirse, bacağınızda bir ıslaklık fark edeceksiniz. Doğumun diğer erken belirtileri arasında düzenli kasılmalar, pelvik basınç, donuk sırt ağrısı ve huzursuzluk hissi bulunur. Erken doğum saatlerce sürer; Birçok doktor, kasılmalar her beş dakikada bir geldiğinde, bir dakika sonlandığında ve bir saat sürdüğünde hastaneye gitmeyi önerir.

40.Hafta

Bebek gelene kadar uykusuzluk, şişme, sık idrara çıkma ve pelvik rahatsızlık gibi hamilelik belirtileri yaşamaya devam edeceksiniz. Bir sezaryen planladıysanız, önümüzdeki birkaç gün veya hafta içinde gerçekleşebilir. (Hafta Hafta Gebelik Belirtileri)

41.Hafta

Gecikmiş bir bebek endişe ve huzursuzluğa yol açabilir, ancak orada kalın ve doğum belirtilerini izleyin. Küçük çocuğunuz yakında burada olacak!

42.Hafta

Yenidoğanların çoğu, doğum tarihinden sonraki iki hafta içinde doğar, ancak kadın doğum doktorunuz endişeleniyorsa, doğum eylemi başlatmayı önerebilir. Bu arada, doğum belirtilerine dikkat edin!

Soru Sor
Whatsapp
Hafta Hafta Gebelik Belirtileri Hakkında Bilgi Almak İster Misiniz?
Powered by